+381654745666 volimbernskepse@gmail.com

O NAMA

Klub Ljubitelja Bernskih Planinskih Pasa

Klub ljubitelja rase Bernski Planinski Pas (ili Bernski Pastirski Pas kako ih neki zovu) nastao je od grupe entuzijasta koja gaji ljubav prema ovoj rasi i zelje za njenim ocuvanjem.

U zadnjih nekoliko godina nagla popularizacija ove plemenite pasmine dovela je do toga da se same karakteristike rase i onog sto ona predstavlja dovode u pitanje sve vecom proizvodnjom nekvalitetnih pasa i legala od strane nestrucnih lica zarad ostvarivanja profita.

Zatim, usled nedovoljnog razgovora sa buducim vlasnicima i veoma dostupnih cena nabavke stenaca takodje mozemo da posvedocimo da smo u toku zadnje 2 godine dobili 3 poziva gde su Bernski psi pronadjeni napusteni, ili cak predati nadleznim sluzbama (azilima).

Sa namerom da ovakve stvari sprecimo i predupredimo, ideja je da se napravi mreza svih pravih ljubitelja pasa generalno, i naravno posebno ove predivne rase gde bismo edukovali i pokusali da prenesemo svoje znanje na one koji su tek otkrili ove predivne porodicne pse i razmisljaju o njihovoj nabavci.

Napominjemo i ovom prilikom da veliki rasan pas kao sto je Bernski planinski pas nije nuzda vec povlastica i zahteva trajnu posvecenost svojih vlasnika.